Robert Domacasse

Ingezonden: Bonaire Quo Vadis

Dit artikel is niet geschreven door de Bonaire Krant, maar ingezonden door een lezer gericht aan de verantwoordelijken

Bonaire Quo Vadis

~

Beste mensen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, RCN, nieuwe Staatssecretarissen, leden van de Tweede Kamer, Bestuurscollege (OLB) en Raadsleden,

Ik schrijf deze brief aan jullie, maar ook speciaal aan degenen die in de laatste 14 jaar naar Bonaire zijn gekomen. Ik hoop dat jullie onze stem horen en actie ondernemen. Bonaire heeft de laatste tijd veel economische groei meegemaakt. Er zijn nu bijna 25.000 mensen op het eiland, met steun van Den Haag.

Maar achter die groei zit een groot probleem: we hebben niet genoeg aandacht besteed aan sociale dingen. Er zijn bijvoorbeeld niet genoeg betaalbare huizen, omdat de makelaars te veel macht hebben. En er zijn veel jongeren, maar niet genoeg plekken waar ze na school naartoe kunnen of waar ze kunnen sporten.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft beloofd te helpen, maar dat is wel laat. En we hebben veel geld nodig. Als er de laatste 14 jaar al een beetje was geholpen, hadden we nu niet zo’n groot probleem gehad. Dit komt vooral door het beleid van Den Haag, dat vooral bezig was met geld verdienen en belastingen innen.

Nu is het echt tijd dat Den Haag ons gaat helpen, om te voorkomen dat het hier een puinhoop wordt. We hebben een samenleving nodig waar iedereen mee kan doen.

Een groot probleem is dat veel nieuwkomers hier niets te maken willen hebben met de lokale mensen, hun cultuur en taal. Als iedereen nou gewoon een uurtje per week zou besteden aan activiteiten met de buurt of aan clubs, zou dat al veel helpen.

We moeten deze negatieve sfeer doorbreken. Anders wordt het alleen maar erger en krijgen we misschien wel problemen met criminaliteit. Laten we samenwerken om dat te voorkomen en een betere toekomst te maken voor iedereen op Bonaire.

Met vriendelijke groet,

Robert Domacasse