Ingezonden: De slechte postbezorging op Bonaire moet op korte termijn aangepakt worden

Dit artikel is niet geschreven door de Bonaire Krant, maar ingezonden door Alfred Burgos van M21

Kralendijk, 25 maart 2024 – Met grote verbazing en teleurstelling moet ik constateren dat de postbezorging op Bonaire nog steeds ver onder de maat is. Als trouwe gebruiker van FXDC – POST ben ik al jarenlang getuige van de onac­cep­ta­bel trage en onbetrouwbare bezorging van kerstkaarten, verjaardagskaarten en brieven. Het wordt hoog tijd dat er serieuze stappen worden ondernomen om deze problemen aan te pakken. Mijn waarschuwingen aan familie in Nederland om geen post meer te sturen, lijken helaas niet ongegrond te zijn. Zelfs als post wel aankomt, duurt het maanden voordat het de ontvanger bereikt. Het is schrijnend om te zien dat ondanks eerdere aandacht van de Bonairiaanse Consumenten­bond en zelfs kamervragen in 2019 en 2020, er weinig tot niets is veranderd in de postvoorziening op Bonaire.

Het feit dat er dagelijks vliegtuigen van de KLM en TUI op het eiland landen, maakt het des te onbegrijpelijker dat postbezorging zo lang op zich laat wachten. FXDC lijkt zich te verschuilen achter de vliegroutes tussen de eilanden, wat een ontoereikende verklaring is voor deze trage dienstver­lening. Er zijn gevallen van aangetekende post die pas na maanden aankomen, of die zelfs maandenlang op het kantoor liggen voordat ze worden bezorgd. Een dergelijke gang van zaken is niet acceptabel en tast het vertrouwen van de gemeenschap aan. Het probleem wordt verder verergerd door de gebrekkige nummering van huizen en het aanbrengen van straatnamen, zoals ik persoonlijk heb ervaren. Een nieuw gebouwd huis met hetzelfde nummer als het mijne wijst op een ernstige fout in de toewijzing van nummers. Het gevolg hiervan is dat ik nu aan de Belastingdienst moet uitleggen waarom ik mijn belastingformulier te laat heb ingeleverd. De belofte van een onderzoek door R&O is welkom, maar de onderbezetting van deze organisatie roept vragen op over de tijdige uitvoering van dit onderzoek.

Mijn hoop is dat er daadkrachtige stappen worden ondernomen om orde op zaken te stellen bij instanties die duidelijk ondermaats presteren. Het is de hoogste tijd dat men in deze problematische situatie concrete verbeteringen doorvoert om de postbezorging op Bonaire op het gewenste niveau te brengen. Ik roep medeburgers op om zich uit te spreken tegen deze nalatigheid en druk uit te oefenen op de verantwoordelijke instan­ties om actie te ondernemen. Het is van vitaal belang voor de gemeenschap dat postbe­zor­ging op Bonaire snel en structureel verbetert.