KPCN Politieberichten

Politieberichten van maandag 5 augustus tot en met woensdag 7 augustus 2024.

Aanhoudingen rijden onder invloed

Op woensdag 7 augustus, rond 03:05 uur, werd een 18-jarige vrouw met initialen M.K.M.v.d.V. aangehouden op de Kaya Korona voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw werd aangehouden nadat zij op een scooter opvallend rijgedrag toonde. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is en werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat zij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

Op dinsdag 6 augustus, rond 03:30 uur, werd een 33-jarige man met initialen L.P.A. aangehouden op de Kaya Industria voor het rijden onder invloed van alcohol. Een patrouille die op de genoemde straat reed, zag twee mannen die vermoedelijk aan het discussiëren waren. De ene man liep naast het voertuig die aan het rijden was. Toen de patrouille terugkeerde om de mannen te benaderen, zagen de agenten dat de lopende man wegliep, terwijl de andere man in de voertuig bleef zitten met draaiende motor. Toen de agenten de bestuurder benaderden, kon waargenomen worden dat hij verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is en werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

Beroving in Playa
Op maandag 29 juli, rond 02:00 uur, werd een man beroofd ter hoogte van het Wilhelminaplein in Playa. Terwijl hij te voet zijn fiets ging ophalen, werd hij aangesproken door een onbekende man die hem om geld vroeg. Toen het slachtoffer antwoordde dat hij geen geld zou geven, werd hij geduwd. Vervolgens kwamen er nog drie mannen bij die hem aanvielen. Hierdoor raakte het slachtoffer bewusteloos. Toen het slachtoffer bijkwam, ontdekte hij dat zijn elektrische fiets (een Fatbike) en andere persoonlijke bezittingen waren gestolen. De zaak wordt onderzocht.

KPCN verzoekt een ieder die iets heeft gezien, gehoord of die informatie heeft over de dader(s) of het incident, om contact op te nemen met de politie via 715 8000, 717 8000 of via de anonieme tip lijn 9310.