KPCN Politieberichten

Politieberichten van woensdag 7 augustus tot en met vrijdag 9 augustus 2024.

Aanhouding rijden onder invloed

Op donderdag 8 augustus, rond 02:50 uur, werd een 31-jarige man met initialen D.F.v.W. aangehouden op de Kaya Industria voor het rijden onder invloed van alcohol. Een patrouille die op de Kaya L.D. Gerharts reed, werd door een man op een scooter ingehaald. Iets later zagen ze dezelfde man op de parkeerplaats van een supermarket op de Kaya Industria staan. De bestuurder stond naast zijn scooter, midden op de parkeerplaats, en was aan het urineren. Dit trok de aandacht van de agenten, die ook opmerkten dat de bestuurder aan het wankelen was. Toen de agenten de bestuurder aanspraken, vertoonde hij verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol is en werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Toen de agenten de bestuurder de procedure uitlegden, onderbrak hij hen door te zeggen om hun mond dicht te houden, omdat hij precies wist hoe dit ging. Hij verklaarde eerder aangehouden te zijn voor het rijden onder invloed. Hij werd dus nog een keer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

Diefstal bij strand

Op woensdag 7 augustus werd aangifte gedaan van diefstal bij Pink Beach gelegen aan de E.E.G. Bulevar. Tussen 14:30 uur en 16:00 uur hebben onbekenden een schoudertas gestolen terwijl de eigenaar aan het zwemmen was. In de gestolen, zandkleurige schoudertas zaten onder andere een portemonnee met verschillende pasjes en contant geld, een Samsung A53 en een roze zonnebril op sterkte. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding tussen drie voertuigen

Op woensdag 7 augustus, rond 17:10 uur vond een aanrijding tussen drie voertuigen plaats op de kruising van de Kaminda Djabou en Kaya Sirena. Bij aankomst constateerde de patrouille dat twee pick-ups en een auto bij de aanrijding betrokken waren. De aanrijding gebeurde naar aanleiding van het niet geven van voorrang. Pick-up 1 kwam vanuit de Kaya Sirena en wilde de Kaminda Djabou oprijden om ter hoogte van een supermarket te gaan parkeren. Op dat moment kwam er een auto op de voorrangsweg aan. De bestuurder van de auto kon de aanrijding niet vermijden en botste tegen de eerste pick-up waarna deze tegen een andere geparkeerde pick-up botste. De bestuurder van de auto werd ter plaatse door het ambulancepersoneel medisch gecheckt. Volgens het ‘botsen is blazen’ beleid werd een blaastest bij beide bestuurders afgenomen, met een negatief resultaat. Bescheiden van alle bestuurders was in orde.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.

Contact met Korps Politie Caribisch Nederland
Handige telefoonnummers, wanneer belt u welk nummer?
Als  iedere seconde telt: alarmnummer 911 of 112 (gratis)
Als u een (anonieme) tip wilt geven: tiplijn 9310

Het politiebureau op uw eiland,  als er geen noodgeval is:
Bonaire (+599) 715 8000 of 717 8000
Saba (+599) 416 3737
Statia (+599) 318 2333