Politie uniform

KPCN Politieberichten

Politieberichten van vrijdag 9 augustus tot en met maandag 12 augustus 2024.

Diefstal tas

Op zondag 11 augustus werd aangifte gedaan van diefstal van een gele boodschappentas met inhoud. De diefstal vond plaats aan de E.E.G. Boulevard bij Te Amo Beach. De tas werd tussen 13:00 uur en 13:45 uur meegenomen terwijl de eigenaar aan het snorkelen was. In de tas zaten onder andere twee handdoeken, een schoudertas, twee snorkelmaskers, sleutels en een iPhone 13. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding bedreiging

In de nachtelijke uren op zondag 11 augustus, werd een 22-jarige man met initialen J.C.J.W. aangehouden op de parkeerplaats van een supermarket op de Kaya Nikiboko Zuid voor bedreiging. Toen de agenten de verdachte in zijn auto aantroffen, verzette hij zich hevig. Hij gaf geen gehoor aan meerdere vorderingen van de politie om uit de auto te stappen. Hierop moesten de agenten fysieke kracht gebruiken om de verdachte uit de auto te halen. Ondertussen werden de twee agenten door twee andere personen benaderd die de agenten aan het uitschelden waren. Eén van deze personen had een tas bij zich waar hij opeens zijn hand in stak alsof hij iets eruit wilde halen. Nadat hij een aantal keer gevorderd werd om zijn hand uit de tas te halen, deed hij dit. Hierna ging dezelfde persoon  terug naar zijn auto alsof hij iets eruit ging halen. Door deze tweede verdachte handeling voelde één van de agenten zich genoodzaakt om zijn dienstvuurwapen te trekken. Maar toen geverifieerd kon worden dat deze persoon zijn telefoon uit de auto had gehaald, borg de agent de dienstvuurwapen weer. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanhoudingen rijden onder invloed

Op zaterdag 10 augustus, rond 21:45 uur, werd een 58-jarige vrouw met initialen M.B.G. aangehouden op de Kaya International voor het rijden onder invloed. De verdachte was betrokken bij een aanrijding tussen twee voertuigen ter hoogte van de rotonde op de genoemde straat. Volgens de ‘botsen is blazen’ beleid werd er een blaastest afgenomen waaruit bleek dat zij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. De rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.

Op zaterdag 10 augustus, rond 19:40 uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een eenzijdige aanrijding op de Kaya Barakuda, waarbij mogelijk gewonden zouden zijn. De melder gaf aan dat er ook rook uit de auto kwam. Hierop werden een patrouille, ambulance en brandweer ter plaatse gestuurd. Bij aankomst troffen ze een voertuig schuin op de weg aan. De bestuurder bevond zich nog in het voertuig. Er was geen sprake van brand of rook. De bestuurder was aanspreekbaar en gaf aan geen letsel te hebben opgelopen. Voor de zekerheid werd hij door het ambulancepersoneel medisch gecheckt, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Tijdens de controle vertoonde de bestuurder verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Volgens de ‘botsen is blazen’ beleid werd er een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De 76-jarige man met initialen A.A.M. werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd de rijbewijs van de verdachte ingevorderd.


Op zaterdag 10 augustus, rond 03:10 uur, werd een 28-jarige man met initialen A.A.A.I. aangehouden op de Kaya Grandi voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte werd staande gehouden door een patrouille toen hij vanuit verboden richting de Kaya Grandi opreed en ging slingerend over de weg in de noordelijke richting. Op het moment dat de bestuurder benaderd werd door de agenten, probeerde hij zich in de auto te verbergen. Bovendien loog de verdachte tijdens het gesprek meerdere keren tegen de agenten. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en naar aanleiding van het resultaat hiervan kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

Aanhouding diefstal

Op vrijdag 9 augustus, rond 11:25 uur, werd een 25-jarige man met initialen C.S.E.D. aangehouden bij een knoek aan de Kaminda Lac voor diefstal. De melder, eigenaar van de knoek, kwam bij zijn terrein aan en zag twee onbekende mannen en een voertuig op zijn erf. Hij belde meteen de politie die ter plaatse kwam. Bij aankomst van de patrouille verklaarde de melder verder dat dit niet de eerste keer was dat mensen spullen hadden meegenomen uit zijn knoek. Toen hij bij zijn terrein aankwam, zag hij dat de deur van de container op zijn erf openstond. In de laadbak van de onbekende pick-up lagen zijn elektriciteitskabels en zijn raamkozijn leunde tegen de pick-up. Toen hij tegen de mannen had gezegd dat dit zijn knoek was en dat hij de politie zou bellen, liep één van hen weg terwijl de andere bleef staan. Deze verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.

Contact met Korps Politie Caribisch Nederland
Handige telefoonnummers, wanneer belt u welk nummer?
Als  iedere seconde telt: alarmnummer 911 of 112 (gratis)
Als u een (anonieme) tip wilt geven: tiplijn 9310

Het politiebureau op uw eiland,  als er geen noodgeval is:
Bonaire (+599) 715 8000 of 717 8000
Saba (+599) 416 3737
Statia (+599) 318 2333