Bonaire Regatta 2024

Kralendijk (5 juli 2024) – Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft de eer om Bonaire Regatta 2024 – Powered by Guardian Group – te organiseren, die van 6 tot 12 oktober 2024 zal plaatsvinden.

Op 4 juli 2024 werd een persconferentie gehouden op het Havenkantoor. De partners aan tafel waren onder meer Timoteo Silberie van het Openbaar Lichaam Bonaire/SKAL, Crystal Willems van Guardian Group, de hoofdsponsor van dit jaar, en de platina sponsor van dit jaar, Curoil, vertegenwoordigd door haar directeur Yamil Lasten.

Volgens Diego Fränkel, directeur van Guardian Group Fatum: “Nu wij ons 120-jarig bestaan vieren, herbevestigen we onze toewijding om een ​​stap verder te gaan voor onze klanten en het eiland Bonaire. Wij zijn vereerd en trots om in samenwerking met de TCB bij te dragen aan Bonaire Regatta 2024 en de ervaring van onze samenleving te verbeteren en tegelijkertijd de prachtige cultuur en het rijke erfgoed van Bonaire te eren. Op die manier gaan wij ‘the extra mile’ om uw glimlach te verzekeren.”

Miles Mercera, directeur van TCB, gaf in zijn rol als coördinator voor het Regatta-programma van 2024 een presentatie over de geschiedenis van Regatta, het enthousiasme voor het voortzetten van een traditie die in 1967 begon, en het belang van het houden van dit evenement op het eiland. Dit jaar is het doel om water- en landactiviteiten dichter bij elkaar te brengen, waardoor er echt een uniforme ervaring ontstaat. Nieuwe toevoegingen aan de Regatta-viering zijn onder meer de introductie van het eerste jaarlijkse Caribbean Rampage evenement tijdens de Regattaweek. De activiteiten op zee van de Regatta beginnen op 6 oktober 2024, met alle watersportwedstrijden en -activiteiten en de beroemde ‘Swim to Klein Bonaire’.

Voor het evenement van dit jaar zullen de activiteiten zich voornamelijk concentreren tussen de Kas di Regatta/Waf di Piskadó en het Havenkantoor. TCB introduceert haar ‘Regatta Village’ langs de zeeboulevard (Malekon), die uit vijf gedeeltes bestaat: een speciaal kindergedeelte, een foodtruckgedeelte, een entertainmentgedeelte, een eetkraampjesgedeelte en een ruimte voor kunst en ambacht, planten, accessoires, snacks, Bon Ku Ne en andere activiteiten.

De Regatta Village omvat ook de festiviteiten voor entertainment aan wal met in totaal 3 podia en alle soorten optredens gedurende de dag en in de avond.

De eerste line-up van het entertainmentprogramma tijdens de Regattaweek werd gisteren bekend gemaakt met presentaties van internationale en lokale muzikanten zoals Icons uit Curacao en Tsunami uit Aruba en lokale bands zoals Luis Moka i Palu Grandi, Payola, Fenty Music, JC & Friends, FMK, Rítmiko Timon, Foyan Boys en ESO. De tweede line-up van het entertainmentprogramma wordt begin augustus 2024 bekend gemaakt, en de verrassingsoptredens worden eind augustus 2024 aangekondigd.

Voor meer informatie over hoe u partner kunt worden in de Regatta Village wordt de registratie op 10 juli 2024 geopend, met een officiële kick-off bijeenkomst bij de SKAL. Er kan op de officiële website geregistreerd worden.

Bonaire Regatta 2024 wordt mogelijk gemaakt dankzij de vrijgevige steun van OLB, TCB, Guardian Group, Curoil, FWNB, Telbo, Corendon, BWM, Bonaire Overheidsgebouwen, Bonaire International Airport, en de officiële autoverhuurpartner Enterprise Rent-A-Car.