KPCN Politieberichten

Politieberichten van vrijdag 2 augustus tot en met maandag 5 augustus 2024.

Aanrijding tussen twee voertuigen

Op zondag 4 augustus, rond 19:40 uur, vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de T-kruising van de Kaya Nikiboko Noort en de Kaya Sonmontuno. Door het niet geven van voorrang, botsten de twee voertuigen tegen elkaar. Omdat de ene bestuurder met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden, werd volgens het ‘botsen is blazen’ beleid alleen bij één bestuurder een blaastest afgenomen. Het resultaat hiervan was negatief. Bij nadere controle bleek dat een van de bestuurders geen geldig rijbewijs en geldige verzekering kon tonen waarvoor hij werd bekeurd.

Diefstal golf cart

Op zondag 4 augustus werd aangifte gedaan van diefstal van een golf cart van het merk Yamaha, model Drive 2 PTV, met kentekenplaat B-6557. De golf cart stond buiten voor een bedrijf aan de Kaya Irlandia, geparkeerd. Tussen 17:30 uur op zaterdag 3 augustus en 08:30 uur op zondag 4 augustus, werd de golf cart door onbekenden meegenomen. De golf cart werd later op zondag, 4 augustus, op de Kaya J.N.E. Craane aangetroffen. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding Hanchi Amboina

Op zondag 4 augustus, rond 08:40 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen twee voertuigen op de Hanchi Amboina. De bestuurder van auto 1 verklaarde dat zij op de Hanchi Amboina reed toen ze opeens een harde klap voelde. Auto 2 botste achterop auto 1. De bestuurder van auto 1 werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle. Bij nadere controle bleek dat de bestuurder van auto 2 geen geldig rijbewijs en geldige verzekering had waarvoor hij werd bekeurd.

Beroving
Op zondag 4 augustus, rond 02:45 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat er een beroving plaats had gevonden op de Kaminda Lac. Een man die te voet naar huis liep na een avondje uit in een horecagelegenheid, werd aangesproken door een onbekende op een scooter. Deze onbekende bood het slachtoffer een lift tegen betaling aan. Toen het slachtoffer zijn portemonnee pakte, zei de onbekende man dat het een beroving is en eiste al het geld van het slachtoffer. Het slachtoffer gaf de portemonnee af, waarna de onbekende man het geld eruit pakte en wegreed richting Playa. Het slachtoffer verklaarde dat de onbekende man vermoedelijk in het bezit was van een vuurwapen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding voor openlijke geweldpleging en mishandeling

Op vrijdag 2 augustus, rond 14:15 uur, werd een 18-jarige man met initialen J.R.K. aangehouden op de Kaya Boebi voor openlijke geweldpleging en mishandeling. De verdachte zou een slachtoffer verschillende keren hebben mishandeld. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding voor het rijden onder invloed
Op vrijdag 2 augustus, rond 12:05 uur, werd een 38-jarige man met initialen C.A.A.V. aangehouden op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte veroorzaakte een aanrijding door achterop een auto te botsen en probeerde vervolgens weg te rijden. Volgens het ‘botsen is blazen’ beleid werd er een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De verdachte verklaarde dat hij niet in bezit is van een geldig rijbewijs en verzekering en werd vervolgens aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en naar het politiebureau gebracht. Het voertuig van de verdachte werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

Auto rijdt tegen lantaarnpaal aan

Op vrijdag 2 augustus, rond 09:50 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een eenzijdige aanrijding die plaats vond op de Kaya Ir. Randolph Statius Van Eps. De bestuurder verklaarde dat zij, terwijl ze zich bezighield met de kinderen in de auto, de controle over het stuur verloor. Hierdoor botste het voertuig tegen een lantaarnpaal. Door de botsing liep het voertuig veel schade op aan de voorkant. Zowel de bestuurder als de drie minderjarige inzittenden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medisch controle. Het elektriciteitsbedrijf kwam ter plekke om de schade aan de lantaarnpaal te herstellen. Als gevolg hiervan viel de stroom in de omgeving uit.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.

Contact met Korps Politie Caribisch Nederland
Handige telefoonnummers, wanneer belt u welk nummer?
Als  iedere seconde telt: alarmnummer 911 of 112 (gratis)
Als u een (anonieme) tip wilt geven: tiplijn 9310

Het politiebureau op uw eiland,  als er geen noodgeval is:
Bonaire (+599) 715 8000 of 717 8000
Saba (+599) 416 3737
Statia (+599) 318 2333