Stroom problemen opgelost

De lokale elektriciteitsmaatschappij WEB heeft dag en nacht doorgewerkt om de stroomproblemen te verhelpen die de afgelopen week op het eiland extreme vormen aannam.  Niet alleen het bedrijfsleven ondervonden heftige nadelen, ook de lokale scholengemeenschap SGB besloot halverwege dag uit nood de scholieren naar huis te sturen.

Vier dagen geleden, 11 september, werd door WEB een speciale persconferentie georganiseerd waarin aangegeven werd dat de onverwachte snelle groei in de vraag naar elektriciteit gecombineerd met beschadigingen aan belangrijke transmissiekabels de belangrijkste oorzaak is.

Naast de technische storingen is de groei in elektriciteitsverbruik met name de laatste anderhalf jaar extreem toegenomen naar 15 tot 20 procent. Terwijl de laatste tien jaar een gemiddelde groei van 5 tot 6 procent per jaar.  Het water- en energiebedrijf (WEB) verwacht ook in de nabije toekomst de enorm toename op het stroomverbruik aan te kunnen ondanks de grote hoeveelheid bouwprojecten en grote gebruik van airco’s op het eiland.